Napraviti koru tako što ćete pomešati keks, bademe, maslac i mleko u jednoj posudi pa prstima utisnuti i oblikovati u kalup, na dno i na ivice.
Pripremite fil počevši od bele čokolade, tako što ćete zagrejati slatku pavlaku u manjoj šerpici tik pred ključanje, skinite je sa vatre i u nju stavite čokoladu iseckanu na kockice. Promešajte i ostavite par minuta da se otopi. U drugoj većoj posudi umutite mikserom krem sir, pavlaku i vanilu, pa dodajte kremfiks u smesu. Izlijte čokoladu i dobro sve sjedinite. Iseckajte na male kockice 3 sveže kajsije i ubacite ih u smesu, pa ih spatulom sjedinite sa filom.
Izlijte smesu u kalup sa keksom i ostavite u frižideru da se hladi sat, dva. Nakon toga pripremite preliv za kolač po uputstvu sa kesice. Iseckajte jednu kajsiju, u međuvremenu dok se smesa hladi, i poređajte na tortu. Izlijte smesu kada se prohladila i počela da želira.
Ostavite u frižideru preko noći ili makar 4 sata da se dobro stegne.