Go Back

Ćevapi u tortilji sa ajvarom i kajmakom

Sastojci

Za marinadu

  • 3 dl vode
  • 2 čena belog luka grubo naseckana
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 700 g sveže mlevenog junećeg vrata

Za serviranje

  • 1 pakovanje tortilja
  • 680 g ajvara
  • 1 glavica crnog luka, sitno naseckana
  • kajmak

  • U šerpicu sipajte sastojke za marinadu pa ih pustite da proključaju i zatim ih potpuno ohladite.  Meso prelijte ohlađenom marinadom i mesite 15-20 minuta ručno ili električnim mikserom sa nastavkom za testo. Meso pokrijte prijanjajućom folijom i ostavite u frižideru 12-24 sata da odmara. Po vađenju iz frižidera premesite meso i ostavite ga da se ugreje na sobnoj temperaturi kako bi se ravnomerno peklo.
  • Napunite kesu za fil ili špric za ćevape ako imate i istisnite veličinu koja vam odgovara. Nauljite ih pre prženja i pecite na dobro zagrejanom tiganju neprestano ih okrećite kako ne bi pregoreli sa neke strane. 
  • Tortilje blago prepecite, namažite ih ajvarom, preko stavite ćevape, a njih pospite naseckanim crnim lukom i izdašnom kašikom kajmaka koji će se topiti od njihove vreline. Služite toplo.