Pripremite koru tako što ćete umutiti mikserom sve sastojke, počevši od jaja i šećera. Smesu podelite na dva dela (ili odvojeno umutite svaki deo ponaosob) i izlijte u kalup (prečnika 18cm), namazan maslacem i brašnom, pa pecite dok se ne odvoje ivice od kalupa na 180°C. Ostavite da se prohlade. Iz ovog kalupa možete izvući modlom 3 kore koje će taman ući kroz klasičnu teglu (prečnika 7.5 cm).
Pripremite fil tako što ćete staviti mleko da proključa, pa zatim dodati redom sve ostale sastojke (osim čokolade i maslaca), neprestano muteći žicom da se ne bi stvorile grudvice. Skinite sa ringle krem, kada se skuvao i dodajte čokoladu iseckanu na kockice i dobro sjedinite. Ostavite fil da se blago prohladi pa dodajte maslac i umutite sve zajedno. Fil ostavite u frižideru na par sati kako bi se malo stegao i bio zgodniji za filovanje.
Sastavite kolač u tegli tako što ćete početi od kore, na koju ćete staviti fil i na kraju maline, pa ponovite postupak i završite trećom korom. Na vrh možete staviti voće, krem ili čak čokoladni ganaš.