Zagrejte rernu na 180°C.
Testo možete umesiti na dva načina. Jedan je uz pomoć blendera, a drugi uz pomoć viljuške. Suština je da se brašno, griz, šećer i puter sjedine, a da se spreči topljenje putera. Grudvice će ostati, ali je bitno da ne bude previše krupnih. U to zatim dodajte blago umućena žumanca. Istresite na površinu i mesite što kraće, samo onoliko koliko je dovoljno da se sve sjedini.
Ukoliko je testo suvo dodajte kašiku ledene vode. Rastanjite u disk, smotajte u prijanjajuću foliju i ostavite minimum 30 minuta u frižider.
Za to vreme napravite nadev tako što ćete iseckati sve jagode po želji, pa ćete ih u posudi pomešati sa šećerom i skrobom. Testo rastanjite na 4mm debljine u približno kružni oblik pa ga nafilujte nadevom od jagoda tako da rubovi u širini od 3 cm ostanu prazni.
Namažite rubove umućenim jajetom, pa preklopite jagode sa svih strana. Premažite i spoljašnjost sa jajima i pospite listiće badema ako imate. Pecite 30 minuta ili dok ne porumeni. Dok je još toplo premažite nadev džemom od jagoda.