Go Back

Lazanje

Sastojci

  • 500 g mešanog mlevenog mesa, svinjskog i goveđeg
  • 500 g kora za lazanje
  • 3 čena belog luka, sitno seckanog
  • 1 glavica crnog luka, veća glavica, sitno iseckana
  • 1 šargarepa, iseckana na kockice
  • 100 g korena celera, iseckanog na kockice
  • 1 kašika mlevenog origana, bosiljka i peršuna
  • so i biber po ukusu
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 1 šolja pileće supe
  • 500 g rendanog Belkino pizza sira

Za bešamel sos

  • 3 kašike maslaca
  • 3 kašike brašna
  • 500 ml mleka Belkino
  • 1/2 kašičice muskantnog oraščića
  • so po ukusu
  • biber po ukusu

  • Pripremite sos, tako što ćete izdinstati na par kašika ulja luk, šargarepu i celer dok ne omekšaju, pa dodajte meso i beli luk pa dinstajte dok ne promeni boju. Dodajte supu, zatim krčkajte neko vreme pa dodajte konačno sok od paradajza.
  • Pripremite bešamel sos, tako što ćete u šerpi otopiti maslac, pa dodajte brašno i promešajte da se ugreje i sjedini sa maslacem. Dodajte postepeno mleko konstantno mešajući, dok ne dobijete željenu gustinu sosa. Na kraju začinite.
    Dodajte sve začine i krčkajte dok se sos ne zgusne.
  • U posudi veličine 25x15cm sipajte na dno malo sosa, pa poređajte kore za lazanje, prelijte crvenim sosom, pa bešamelom i preko pospite sirom, pa ponavljajte ovim redosledom dok ne utrošite sve sastojke. Gornji sloj pokrijte rendanim sirom, pa pecite u rerni na 180 stepeni nekih sat vremena.