Go Back

Piletina u tortilji sa caciki sosom

Sastojci

Tortilje

  • 250 g brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 175 ml mlake vode
  • 3 kašike ulja

Piletina

  • 500 g pilećeg filea
  • so
  • biber
  • paprika
  • origano
  • ruzmarin
  • 2 kašike maslinovog ulja

Caciki sos

  • 1 sveži kvasac
  • 120 g grčkog sira Belkino
  • 150 g grčkog jogurta
  • 1 čen belog luka ili 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica mirođije
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • 1 kašika soka od limuna

Tortilje

  • Pomešajte brašno i so, a zatim dodajte postepeno vodu i ulje. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i dobro zamesite. Po potrebi dodajte još brašna ili vode kako biste dobili glatko testo. Testo ostavite desetak minuta da odmori. Podelite testo na osam delova. Na pobrašnjenoj površini razvucite svaki deo testa kako biste dobili tanke tortilje.
  • Pecite u velikom tiganju koji ste premazali sa vrlo malo ulja. Tortilje pecite na srednjoj temperaturi oko minut sa svake strane, dok blago ne porumene.

Piletina

  • Piletinu iseći na šnicle, začiniti ih dobro sa svih strana pa ih peći na maslinovom ulju po 7-8 minuta sa svake strane. Ostaviti sa strane da odmore par minuta pa ih iseći na tračice. 

Caciki sos

  • Krastavac izrendati pa ga iscediti. Vodu koju je pustio baciti, a isceđen krastavac izmešati sa izmrvljenim grčkim sirom, jogurtom, belim lukom, začinima i sokom od limuna. 
  • Svaku tortilju premazati sa malo sosa, dodati svežu salatu i iseckanu piletinu pa urolati.