Go Back

Pita sa bundevom

Sastojci

  • 500 g tankih kora
  • 500 g rendane bundeve
  • 5 izrendanih jabuka
  • 1 kašika cimeta
  • 120 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja

  • Pomešati rendanu bundevu i jabuke sa cimetom i šećerom. U šoljici pomešati ulje i vodu. Uzeti koru, premazati sa malo mešavine ulja i vode, staviti drugu koru, uraditi isto, pa na treću staviti na dno petinu fila, rasporediti ravnomerno, poprskati sa malo ulja i vode pa zarolati. Ponoviti isto još četiri puta.
  • Ređati rolnice u pleh preko papira za pečenje, premazati sa malo ulja pa peći pola sata na 200°C, dok ne dobije finu zlatnu boju. Sačekati da se malo prohladi pa je iseći.
  • Ukoliko želite hrskave kore, ostavite da se hladi otkriveno, ukoliko želite mekane kore, prekrijte krpom.