Go Back

Poširana jaja

Sastojci

  • U dublju šerpu sipati oko 1.5-2l vode i staviti je da se greje do ključanja. Kad proključa, smanjiti na skoro najnižu vatru, da ključa i dalje ali lagano. Ubaciti jednu kašiku sirćeta u vodu. So nikako ne stavljati u vodu! Jaje istresti u šolju. Zavrteti vodu u šerpi i lagano ubaciti jaje. Kuvati ga 3-4 minuta i onda ga lagano izvaditi sa rešetkastom kašikom.
  • Najlepši je na tostu. Kad ga stavite na tost, posolite ga i pobiberite po želji. Trebalo bi da ovako curi kad ga presečete. Ako ne curi, sledeći put će biti bolje, ne očajavajte, onda ste dobili samo obično kuvano jaje.  

Sos

  • Pola čaše pavlake umešati sa seckanim vlašcem, biberom i malo soli. 
  • Tost zagrejati u tosteru, pa preko njega staviti sos, pa jaje. Preko so i biber i vaš super doručak je gotov! Secnuti jaje da žumance počne da curi pa uživati. 
  • Uz šolju jogurta to je sve što vam treba ovog jutra.