U dublju šerpu sipati oko 1.5-2l vode i staviti je da se greje do ključanja. Kad proključa, smanjiti na skoro najnižu vatru, da ključa i dalje ali lagano. Ubaciti jednu kašiku sirćeta u vodu. So nikako ne stavljati u vodu! Jaje istresti u šolju. Zavrteti vodu u šerpi i lagano ubaciti jaje. Kuvati ga 3-4 minuta i onda ga lagano izvaditi sa rešetkastom kašikom.
Najlepši je na tostu. Kad ga stavite na tost, posolite ga i pobiberite po želji. Trebalo bi da ovako curi kad ga presečete. Ako ne curi, sledeći put će biti bolje, ne očajavajte, onda ste dobili samo obično kuvano jaje.
Sos
Pola čaše pavlake umešati sa seckanim vlašcem, biberom i malo soli.
Tost zagrejati u tosteru, pa preko njega staviti sos, pa jaje. Preko so i biber i vaš super doručak je gotov! Secnuti jaje da žumance počne da curi pa uživati.
Uz šolju jogurta to je sve što vam treba ovog jutra.