Go Back

Sočne lazanje

Sastojci

  • 250 g testa za lazanje
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 l pasiranog paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa

Bešamel

  • Crni luk i šargarepu iseckati sitno pa dinstati par minuta. Nakon toga dodati meso pa ga pržiti dok ne dobije braon boju, nekih 10 minuta. Začiniti (so, biber, origano) pa naliti paradajzom. Kuvati pola sata.

Bešamel

  • Ulje zagrejati pa dodati brašno, upržiti ga svega desetak sekundi pa krenuti sa laganim dodavanjem mleka. Mešati sve vreme, dodavati mleko lagano i sačekati da provri, samim tim da dobije odgovarajuću gustinu. Posoliti i pobiberiti.
  • Na dno vatrostalne posude sipati malo bešamel sosa pa staviti testo za lazanje tako da se pokrije celo dno posude. Preko testa ide bešamel sos, pa sos sa mesom, testo opet pa sve isto dok se ne potroši materijal. Završava se sa bešamelom preko kog se narenda sir.
  • Po želji, za dodatnu sočnost i ukus sira, može se narendati malo sira preko svakog sloja bešamel sosa.
  • Prekriti folijom i peći pola sata na 200 stepeni. Skinuti foliju pa peći par minuta bez nje kako bi se dobila fina boja.