Go Back

Testo sa makom

Sastojci

Testo

  • 2 jajeta
  • 250 g brašna +/-20g
  • 30 ml vode

Nadev sa makom

  • 200 g mlevenog maka
  • 150 g šećera
  • 200 ml mleka Belkino
  • 2 kašike meda

  • Umesiti glatko testo od navedenih sastojaka, ostaviti da odmori barem 10 minuta pa ga razvući što tanje i seći tanke tračice. Kuvati ih u vodi oko 5 minuta. Procediti ih.
  • Mleko zagrejati u šerpi zajedno sa šećerom pa dodati mak. Kuvati sve zajedno 5 minuta na srednjoj temperaturi, skloniti sa šporeta pa dodati med i kuvanu testeninu. Izmešati dobro i poslužiti.
  • Ko želi, može da kupi gotove rezance, ja sam prošetala do PerSu marketa i uzela njihovo brašno jer sam želela prave domaće rezance sa makom, baš kao što je baba pravila. Ove su možda i lepše.