Odvojiti belanca od žumanaca. Potom belanca podelite u dve posude. Za jednu koru potrebna su 3 belanca.
U manju šerpu stavite slatku pavlaku i 100g šećera i rastopite ih na tihoj vatri do ključanja.
Umutite žumanca čisto da ih razbijete pa krenite sa dodavanjem vrele smese slatke pavlake i šećera, malo po malo, muteći nakon svakog dodavanja. Dobijeni fil vratite u šerpu i na tihoj vatri ga zagrevajte neprestano mešajući tik pred ključanje (smesa će biti tečna, međutim hlađenjem će se stegnuti). Fil ostavite na hladno mesto kako bi se dobro prohladio pokriven folijom.
Umutite 3 belanca sa prstohvatom soli dok ne zapene, pa dodajte 50g šećera i kap ekstrakta badema i mutite dok ne dobijete čvrstine. U belanca sipajte 75g mlevenih badema i spatulom laganim kružnim pokretima sjedinite sastojke.
Prebacite testo u kalup prečnika 20 cm koji ste obložili papirom za pečenje i poravnajte ga spatulom iznutra. Pecite na 180°C dok ne primetite da se ivice odvajaju od kalupa, a na površini razvije lepa zlatna boja (do 30 minuta). Ponovite postupak sa drugom korom i ostavite ih na hladno mesto da se dobro ohlade.
Istostirajte listiće badema tako što ćete na srednjoj temperaturi zagrejati tiganj za palačinke i u njemu uz neprestano mešanje zarumeneti badem do zlataste boje. Pazite samo da ne preterate, kako će badem brzo menjati boju. Savetujemo da u dve ture pečete bademe, kako bi ravnomerno dobili boju.
Umutite dobro maslac mikserom pa mu dodajte postepeno ohlađeni fil, kašiku po kašiku dok ne umutite sve. Fil ostavite na hladnom do sastavljanja torte. Tortu filujte redosledom: kora, fil, kora, fil. Preko fila pospite tortu tostiranim listićima badema, pokrivajući i ivice torte koje ste prethodno takođe premazali sa filom. Ostavite je da malo odstoji na hladnom pa je služite.