Go Back

Pancerote

Sastojci

  • Ostavite kvasac sa šećerom da se aktivira u toplom mleku (10 minuta). Zamesite testo od kvasca, vode, ulja, brašna i prstohvata soli. Formirajte lopticu i ostavite pod krpom da se duplira u veličini (sat vremena). Razmesite testo i podelite na 10 kugli i ostavite ih da malo nadođu još (10 minuta).
  • Svaku lopticu razvaljajte oklagijom na prečnik 19 cm i filujte polovinu testa sa kečapom, origanom, pavlakom, čajnom i kulenom i kačkavaljem. Pređite sa malo vode preko ivica testa pa prebacite drugu polovinu testa preko fila i prstima blago utisnite ivice.
  • Viljuškom dodatno pritisnite šavove na par centimetara razmaka i ostavite po strani. U tiganju zagrejte ulje (dovoljno da vam pancerota bude na pola uronjena u ulje) i pecite pancerote par minuta dok ne porumene sa obe strane. Služite tople sa kečapom preko.