Go Back

Pileća fajita u tortilji

Sastojci

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • 0,5 kašika gruvane paprike
  • 0,5 kašika belog luka u prahu
  • so i biber po ukusu
  • 5-6 većih i manjih tortilja

Avokado namaz

Salata

  • 200 g cherry paradajza
  • 1 manji luk
  • 1 ljuta paprika ili slatka
  • malo peršuna ili korijandera
  • 1 kašika soka od limuna
  • so po ukusu
  • maslac za pečenje
  • tortilja

Pileća fajita

  • Piletinu i papriku isecite na trakice, a luk na kolutove. Meso začinite po ukusu, pa pomešajte sa povrćem,i sve zajedno izlijte u posudu za pečenje. Pecite u rerni na 180 stepeni do pola sata.

Namaz od avokada

  • Izmešajte sve sastojke i avokado izgnječite viljuškom.

Salata

  • Iseckajte sve sastojke i začinite po ukusu.

Priprema

  • Naveću tortilju namažite sa 2-3 kašike avokado namaza (do veličine manje tortilje), stavite kašiku pavlake, pa pospite fajitom, preko nje narendajte pizza sira i dodajte salatu.Preklopite sve manjom tortiljom pa uvijte ivice veće tortilje preko manje u oblik šestougla. Kada zatvorite sve ivice, okrenite tortilju da leži na ivicama,pa je stavite tako u tiganj na malo maslaca kako bi se zapekla i ivice zatvorile. Ponovite postupak i sa druge strane (30 sekundi po strani) i služite toplo uz tortilju i umak po želji.
    Prijatno!