Go Back

Punjene paprike

Sastojci

  • 2-3 kašike ulja
  • 150 g crnog luka (naseckano na kockice)
  • 20 g belog luka (zgnječenog)
  • 500 g mlevenog svinjskog mesa (ili mešanog)
  • 125 g pirinča dugog zrna TO!
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice vegete
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 1 kašičica ljute mlevene paprike
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica suve majčine dušice
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • 1 jaje
  • 7 paprika (babura)
  • 1.25 l vode
  • 0.75 l pasiranog paradajza TO!

  • U većem, dubokom, tiganju na srednjoj temperaturi izdinstajte crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i meso pa nastavite sa dinstanjem. Kada meso promeni boju dodajte začine i pirinač. Dinstajte još par minuta pa dodajte jedno jaje i brzo sjedinite fil. Kada to učinite, skinite ga sa ringle.
  • Paprike očistite od semenki pa ih nafilujte tako da ostavite jedan prst od fila do vrha paprike. Utisnite  malo fil u papriku, kako ne bi ispao tokom kuvanja. Poređajte paprike u šerpu, tako da se međusobno "guraju" kako se ne bi okrenule tokom kuvanja. Nalijte vode oko paprika, pa dodajte pelat lagano izlivajući i preko paprika. Sipajte tečnost do vrha paprika, ali da ih ne preplave, već toliko da paprike budu uronjene u tečnosti. Posolite po potrebi pa kuvajte na srednjoj temperaturi do sat vremena.