U većem tiganju izdinstajte luk, šargarepu i celer (dok luk ne postane staklast).Dodajte beli luk i kratko prodinstajte. Ubacite meso i dinstajte dok ne promeni boju. Zalijte vinom i dinstajte dok alkohol ne ispari. Konačno sipajte paradajz i supu, pa ostavite da se krčka na srednje tihoj vatri uz povremeno mešanje, dok se sos ne redukuje do željene gustine.
Dok se sos krčka, zamesite testo za taljatele od brašna i jaja. Ukoliko je potrebno, dodajte malo hladne vode, dok ne dobijete elastičnu smesu. Testo pokrijte krpom i ostavite pola sata sa strane. Dlanovima ga oblikujte u disk pa na mašini za testo istanjite na četiri trake. Stavite dodatak za seckanje na taljatele (ili ga isecite nožem). Trake prvo pospite brašnom pa ih iseckajte na taljatele.
U veću šerpu stavite 2 litre vode i kašiku soli, pa kada provri ubacite testeninu da se kuva. Čim ispliva na površinu, spremna je (nekih 3-4 minuta).
Sos, koji se u međuvremenu ukuvao, posolite i pobiberite po ukusu pa dodajte taljatele u tiganj i sve dobro promešajte. Servirajte uz parmezan.