Go Back
+ servings

Rolovane svinjske šnicle

Sastojci

  • 1 kg svinjskih šnicli od buta
  • so i biber po ukusu
  • 60 g senfa
  • 3 čena belog luka, sitno naseckana
  • 100 g Delikato slanine, naseckane na režnjeve
  • 100 g kajmaka
  • 100 g svežeg spanaća, krupno naseckanog
  • 100 g gorgonzole (opciono)
  • 150 ml belog vina
  • malo sveže majčine dušice
  • krompir i crni luk kao prilog

  • Šnicle istanjite čekićem za meso, pa posolite i pobiberite po ukusu. Poređajte ih unakrsno, u dva reda po 3 šnicle, ostavljajući ivice da malo vire sa strane. Meso premažite senfom, pa pospite belim lukom. Poređajte slaninu, premažite ravnomerno kajmakom i preko stavite spanać.
  • Konačno, meso pospite gorgonzolom, savijte ivice ka unutra i urolajte, šavom na dole. Uvežite meso kanapom i postavite u pleh za pečenje. Podlijte vinom, dodajte majčinu dušicu, pa pleh pokrijte folijom za pečenje i pecite 40 minuta na 200C.
  • Skinite foliju, okrenite meso na drugu stranu, pa ubacite krompir naseckan na ploške i luk na krugove. Krompir posolite po ukusu pa pecite još 30 minuta, dok meso ne dobije lepu boju. Meso izvadite napolje, da odmori par minuta, pa ga nasecite na kolutove. Krompir zapecite u ostatku vina dok ne omekša. Služite toplo uz grčku salatu i belo vino.