U vodi pomešajte kvasac i šećer pa ostavite sa strane, 5 minuta, da se aktivira.
Dok čekate da se kvasac aktivira, pomešajte sve sastojke za mesni nadev i rukama ga umesite, dok ne dobijete smesu nalik na punjenje za kobasicu. Pripremljenu smesu ostavite u frižider do daljeg.
Aktivirani kvasac umesite zajedno sa ostatkom sastojaka za testo, prekrijte krpom, pa ostavite sa strane da naraste.
Izdinstajte luk, na ulju, dok ne postane staklast pa dodajte pasirani paradajz i pelat. Ostavite da proključa, smanjite temperaturu, pa dodajte ostale sastojke. Mešajte neprestano dok se smesa ne ukuva i postane gušća (kada povučete varjačom po dnu da se napravi čista linija).
Testo razvijte oklagijom na veličinu tiganja (prečnika 20 cm) uvećanu za ivice. Tiganj premažite maslinovim uljem, sa svih strana, pa postavite testo na dno a ivice oblikujte prstima. Na dno testa narendajte pizza sir, izdrobite prethodno pripremljeni mesni nadev, prelijte sosom od paradajza, poređajte kulen i konačno izrendajte parmezan preko svega. Pecite 20-25 minuta na 220°C, u prethodno zagrejanoj rerni, dok ivice ne dobiju zlatnu boju. Ostavite pizzu napolju da se blago prohladi (10 minuta), pa je isecite i poslužite.