Go Back

Ravioli sa sremušem

Sastojci

  • 70 g svežeg sremuša
  • 3 jaja TO!
  • 300 g brašna TO!
  • prstohvat soli
  • 200 g sitnog sira Belkino
  • so i biber po ukusu
  • malo muskatnog oraščića
  • 60 g maslaca
  • kašičica ljute gruvane paprike
  • 30 g parmezana
  • malo seckanih lešnika

  • U ključaloj vodi blanširajte 55 g sremuša, 1 minut, pa ga izblendirajte u pastu i ostavite sa strane. Zamesite testo od jaja, brašna i malo soli, pa u njega dodajte 15 g paste od sremuša. Dobro sjedinite testo, po potrebi dodajte još brašna, pa ga ostavite na pola sata sa strane. Testo podelite na manje delove potom ga istanjite, u mašini za testo, dok ne dobijete tanke listove. Ostatak paste od sremuša pomešajte sa sitnim sirom. Smesu začinite po ukusu, solju i biberom, pa konačno dodajte malo muskatnog oraščića.
  • Fil stavljajte na trake od testa, pa preko njih preklopite sa drugom trakom testa. Testo isecite na raviole, sekačem za testo, dimenzija7x7 cm. Raviole barite u ključaloj vodi, par minuta, pa ih ocedite na ubrusu. Otopite maslac, dodajte ostatak sremuša, tanko naseckan kao i ljutu papriku. Dinstatajte minut, pa raviole ubacite u maslac, zajedno sa lešnikom i parmezanom. Kratko prodinstajte sve zajedno i služite toplo.