Go Back

Cheesecake sa zovom i limunom

Sastojci

  • 150 g mlevenog keksa
  • 60 g otopljenog maslaca
  • 20 ml mleka Belkino
  • 300 g krem sira
  • 300 g grčkog jogurta
  • 250 ml pavlake Belkino
  • 1 limun
  • 10 g želatina u listićima
  • 300 ml sirupa od zove*
  • 6 g mlevenog želatina
  • sveže jagode

  • Mleveni keks pomešajte sa maslacem i mlekom, utisnute u dno kalupa, pa stavite u frižider da se hladi.
  • 120 ml sirupa od zove pomešajte sa 60 ml vode i zagrevajte u šerpici sa želatinom u listićima dok se ne otopi. Krem sir pomešajte sa jogurtom i pavlakom pa dodajte rendanu koru limuna, 5 ml soka od limuna i sjedinite. Dodajte sirup od zove, dobro promešajte, izlijte u kalup, pa ostavite u frižider.
  • Želatin pripremite prema uputstvu, dok ne nabubri, pa u šerpici zagrejte ostatak sirupa od zove sa 70 ml vode, dodajte želatin pa kuvajte dok se ne otopi na tihoj vatri. Prohladite ga, izlijte u kalup, pa ostavite u frižideru dok se ne stegne. Služite sa naseckanim jagodama ili drugim voćem po izboru.
  • *Sirup od zove (za 5-6 l) – 3 kg šećera, 4 l vode, 1 konzervans, 6 limuntusa I 30 cvetova zove držati 24 sata pa potom procedite tečnost u flaše.