Go Back

Rolat od bundeve i sira

Sastojci

  • 100 g brašna
  • 60 g mlevenih oraha
  • 5 g mlevenog cimeta
  • 1 kašičica mlevenog đumbira
  • 1/2 kašičice mlevenog muskantno oraščića
  • 1/4 kašičice mlevenog klinčića
  • 2 g praška za pecivo
  • 2 g soli
  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 200 g pirea od bundeve
  • 2 kašičice arome vanile
  • 60 g maslaca, sobne temperature
  • 100 g šećera u prahu
  • 300 g krem sira

  • Pomešajte suve sastojke u posudi (brašno, mlevene orahe, cimet, đumbir, muskatni oraščić, klinčić, prašak za pecivo i so). Umutite jaja sa šećerom, dok ne postanu svetle boje, pa dodajte pire od bundeve (500 g bundeve ispecite u rerni na 200°C, dok ne omekša, izvadite meso pa ga izblendajte sa kašikom vode) i vanilu.
  • Neprestano muteći postepeno dodavajte suve sastojke. Smesu izlijte u kalup dimenzija 25x38 cm, prethodno obložen papirom za pečenje. Pecite 13 minuta u zagrejanoj rerni na 190°C.
  • Dok je kora još uvek topla urolajte je u krpu pa ostavite da se prohladi na sat vremena.
  • U međuvremenu pripremite fil tako što ćete penasto umutiti maslac sa šećerom i krem sirom. Prohlađenu koru odmotajte iz krpe, nafilujte je, pa ponovo urolajte u papir za pečenje. Ostavite u frižideru na sat vremena, pa poslužite posuto šećerom u prahu.