Staviti šerpu sa malo vode da provri. Preko nje staviti staklenu posudu, tako da voda ne dodiruje dno posude, pa u toj posudi umutiti 2 žumanca, 2 jaja, šećer u prahu, koru od jednog limuna, sok od limuna i gustin. Mutiti smesu žicom za mućenje, 10 minuta, dok se fil blago ne zgusne i jaja termički ne obrade.
Dodavati maslac, kocku po kocku i mešati žicom za mućenje dok se sve ne otopi i fil postane kremast, do 5 minuta.
Skinuti fil sa šerpe pa ga procediti u hladnu i suvu posudu, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi na hladnom mestu (2-3 sata).
Nakon toga umutiti, mikserom, slatku pavlaku pa postepeno dodavati slatkoj pavlaci fil od limuna i mešati spatulom.
Izliti mus u koru od limuna ili ga rasporediti po čašama sa malo rendane kore limuna od gore kao dekor (možete poslužiti i uz keksiće po izboru). Ohladiti mus u frižideru nekoliko sati pred služenje.