Na ulju izdinstati luk i komorač, dok ne omekšaju, pa dodati beli luk i kratko prodinstati sve zajedno. Skinuti tiganj sa šporeta, prohladiti ga 5 minuta, pa pomešati sa mesom, prezlama, parmezanom, jajem i začinima.
Oblikovati ćufte težine 40 g, nauljenim rukama, pa ih odložiti se strane.
Zagrejati ulje, da prekrije dno tiganja, pa peći ćufte dok ne dobiju smeđu boju sa svih strana.
U vatrostalnom tiganju na malo ulja izdinstati luk, šargarepu, celer i komorač dok ne omekšaju pa dodati paradajz pastu i kratko prodinstati. Uliti pasirani paradajz i dodati začine pa kuvati dok se sos blago ne zgusne.
Vratiti ćuftice u sos i pomešati ih kako bi se ćufte zagrejale.
Ćufte poslužiti uz pire sos, orzo pastu ili prilog po želji. Pospite sitno seckanim svežim začinskim biljem.
Ovo jelo je odlično i dan kasnije. Samo pomešajte preostale ćuftice sa ostatkom orzo paste, makaraonama ili pirinčem i zapecite u rerni, na 200°C nekih 15 minuta, posuto kačkavaljem i poslužite.