Kalup prečnika 20-22 cm obložiti papirom za pečenje sa donje strane.
Ivice i dno kalupa premažite otopljenim maslacem pa položite jedan list kore za pitu na sredinu, ušuškajte ga sa svih strana tako da se zalepi za dno i ivice. Ivice kore prebacite preko ivica kalupa.
Na dno kore pospite jednu kašičicu šećera pa ponovite postupak sa ređanjem i ušuškavanjem ostalih kora, premazujući maslac i sipajući šećer na svaku koru dok ne postavite osmu koru (nju samo premažite maslacem, bez posipanja šećera).
Preko kora pospite krupno seckane lešnike i cimet pa prelite medom i ostavite kalup sa strane.
Upalite rernu da se greje na 175C.
U međuvremenu mikserom umutite kokosovu kremu (ili krem sir), dok ne bude kremast, pa dodajte pire od bundeve, šećer i začine. Mutite dok se sve ne sjedini. Dodavajte jaje po jaje, neprestano muteći te na kraju dodajte vanilu i kratko sjedinite.
Smesu izlijte u kalup preko sloja od lešnika. Krenite da preklapate ivice testa koje vise okolo, preko fila od bundeve, premazujući maslinovim uljem svaku koru kako je preklopite.
Postupak ponovite dok ne stignete do poslednje kore, nju ostavite da i dalje visi sa strane, pa zgužvajte 2 cele kore koje su vam ostale te ih postavite u kalup tako zgužvane.
Premažite obe kore uljem pa preko njih preklopite ivice poslednje kore koja vam je ostala.
Pecite 50 minuta dok kora ne postane krckava i zlatne boje. Pred kraj pečenja od gore pospite lešnike i zapecite još par minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
Kada izvadite baklavu prelijte je medom i ostavite u kalupu da se ohladi. Kada se skroz ohladi, isecite je i poslužite.