U posudi pomešati brašno, vodu, kvasac, šećer i so.
Prekriti posudu folijom i ostaviti da testo raste 1 sat na toplom mestu. Kada testo naraste, biće ređe i lepljivo. Viršle oljuštiti i nabosti na drvene štapiće.
Nožem napraviti blage zaseke po površini viršli da bi se testo lakše uhvatilo.
U manjoj, dubljoj šerpi zagrejati ulje do ključanja.
Svaku viršlu umočiti u testo, držeći je za štapić, i lagano vrteti da se ravnomerno obloži. Po potrebi viljuškom rasporediti testo po viršli.
Zatim uvaljati corndog u prezle kako bi se što bolje zalepile.
Pažljivo spustiti u vrelo ulje i pržiti, povremeno okrećući, dok se ne dobije zlatno-smeđa boja.
Vaditi na ubrus da se upije višak masnoće.
Služiti toplo uz kečap, senf i kisele krastavčiće.