Go Back

Grilovane kobasice sa paprikom i lukom

Sastojci

  • 2 zelene babure, iseckane na režnjeve
  • 2 crvene babure, iseckane na režnjeve
  • 1 crni luk, iseckan na režnjeve
  • 1 ljubičasti luk, iseckan na režnjeve

Marinada za povrće:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike limunovog soka
  • So, biber i suvi začini

Aioli namaz:

  • 80 g majoneza
  • 2-3 čena belog luka
  • 1/2 kašike limunovog soka
  • 1/4 kašičice senfa
  • So po ukusu

Ostalo:

  • 1-2 pakovanja gril kobasica
  • 5-10 hot dog kifli
  • Dodatni senf za premazivanje

  • U gril tiganju ili na roštilju ispeći babure i luk dok ne omekšaju i dobiju crne gril šare.
  • U posebnoj posudi pomešati grilovano povrće sa maslinovim uljem, limunovim sokom i začinima, pa ostaviti po strani.
  • Za aioli sjediniti majonez, beli luk, limunov sok, senf i so. Dobro promešati i ostaviti sa strane.
  • Grilovati kobasice do zlatno-smeđe boje, a zatim kratko zapeći i isečene hot dog kifle.
  • Kifle premazati senfom, pa redom slagati grilovano povrće i gril kobasicu. Preliti sa malo aioli namaza ili poslužiti aioli kao umak uz kobasice.