Na pari otopite 200 g tamne čokolade.
Ovom čokoladom premažite silikonski kalup (mi smo koristili pravougaoni sa 12 individualnih modlica, gde je svaka pojedinačno 8x3x3 cm, ali možete koristiti i jedan pravougaoni silikonski kalup za hleb umesto ovih manjih pojedinačnih), koristeći silikonsku četkicu, tako što ćete premazati dno i ivice modle. Kalup sa čokoladom ostavite u zamrzivač da se stegne.
U međuvremenu, na pari, otopite belu i mlečnu čokoladu pa toj smesi dodajte krem Nutella i lešnike. Mešajte dok se sve ne sjedini i postane tečno. Smesu ostavite sa strane da se hladi (20-30 minuta).
Nutella fil izlijte u kalup, obložen čokoladom, pa ga spatulom zagladite od gore te blago lupite o sto kako bi se rasporedio po kalupu. Kalup ostavite u zamrzivač da se stegne na 20 minuta.
Kada istekne vreme hlađenja, na pari, otopite ostatak tamne čokolade (100 g) pa izlijte preko silikonske modle te zagladite spatulom kako biste uklonili sav višak čokolade. Kalup stavite u zamrzivač na 10 minuta kako bi se čokolada stegla. Izvadite kalup i stavite ga na hladno mesto (špajz ili frižider da se hladi sat vremena).
Izvadite čokoladu iz modle, isecite na pola po dužini ili na slajseve i poslužite.