Go Back

Kaiserschmarrn

Sastojci

  • 5 jaja M-A klasa to!
  • Prstohvat soli
  • 50 g šećera
  • 250 ml mleka to!
  • 140 g brašna
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1 kašičica rendane kore narandže
  • 50 g maslaca

  • Odvojiti belanca od žumanaca. Belancima dodati prstohvat soli i kratko umutiti mikserom dok ne zapene. Dodati šećer i nastaviti mućenje dok se ne dobije čvrst šne.
  • U drugoj posudi umutiti žumanca sa mlekom, brašnom, vanilom i rendanom korom narandže. U smesu polako dodavati belanca i mešati spatulom dok se sve ne sjedini bez grudvica.
  • U velikom metalnom tiganju otopiti maslac, pa skloniti tiganj sa ringle.
  • Rernu zagrejati na 200 °C. Za to vreme smesu ostaviti da odmori oko 10 minuta. Kada se rerna zagrejala, uliti smesu u tiganj i peći oko 15 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
  • Izvaditi tiganj iz rerne i varjačom usitniti smesu na zalogaje. Po želji, carske mrvice dodatno zapeći na ringli kako bi dobile boju sa svih strana.
  • Služiti sa džemom po izboru i posuti šećerom u prahu.