Stavite vodu da provri u šerpi, a iznad nje postavite staklenu posudu tako da voda ne dodiruje njeno dno. U posudi umutite dva cela jaja, dva žumanca, šećer u prahu, limunovu koru, sok i gustin.
Mutite smesu ručno žicom oko 10 minuta dok se ne zgusne. Dodajte maslac, kockicu po kockicu, uz mešanje dok se sve ne sjedini u kremastu masu. Procedite fil, prekrijte folijom i ostavite u frižideru 2–3 sata da se ohladi.
Za testo, zamesite sve sastojke, pavlaku dodajte po potrebi da biste dobili meko testo koje se lako razvija. Razvijte testo tanko i vadite oblik jajeta. Polovini keksića izvadite kružić po sredini.
Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 °C oko 10 minuta, dok blago ne porumene s donje strane.
Gornje polovine (s otvorom) uvaljajte u šećer u prahu pomešan s vanilin šećerom. Na donje keksiće nanesite fil, poklopite ušećerenim delom i tako nastavite dok ne potrošite sve sastojke.