Go Back

Keksići sa punjenjem od limuna

Sastojci

Za punjenje

  • 4 jajeta
  • 180 g šećera u prahu
  • Kora jednog limuna
  • 280 ml soka od limuna (oko 4 limuna)
  • 40 g gustina
  • 100 g maslaca

Za testo

  • 500 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 250 g maslaca
  • 4 kašike smeđeg šećera
  • 1 celo jaje i 1 žumance
  • Narendana kora limuna
  • 100 g kisele pavlake Belkino

Za posipanje

  • Šećer u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera

  • Stavite vodu da provri u šerpi, a iznad nje postavite staklenu posudu tako da voda ne dodiruje njeno dno. U posudi umutite dva cela jaja, dva žumanca, šećer u prahu, limunovu koru, sok i gustin.
  • Mutite smesu ručno žicom oko 10 minuta dok se ne zgusne. Dodajte maslac, kockicu po kockicu, uz mešanje dok se sve ne sjedini u kremastu masu. Procedite fil, prekrijte folijom i ostavite u frižideru 2–3 sata da se ohladi.
  • Za testo, zamesite sve sastojke, pavlaku dodajte po potrebi da biste dobili meko testo koje se lako razvija. Razvijte testo tanko i vadite oblik jajeta. Polovini keksića izvadite kružić po sredini.
  • Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 °C oko 10 minuta, dok blago ne porumene s donje strane.
  • Gornje polovine (s otvorom) uvaljajte u šećer u prahu pomešan s vanilin šećerom. Na donje keksiće nanesite fil, poklopite ušećerenim delom i tako nastavite dok ne potrošite sve sastojke.