U posudi sjediniti mleveno meso, jaje, prezle, parmezan, ulje i začine. Nauljenim rukama oblikovati male ćuftice (dobije se oko 20-22 komada).
Zagrejati rernu na 200°C. Ćuftice poređati na pleh obložen papirom za pečenje. Peći oko 25 minuta, dok ne dobiju braon boju. Izvaditi ih i ostaviti po strani.
U većoj šerpi zagrejati ulje. Dodati luk, papriku i šargarepu, pa dinstati dok luk ne omekša.Dodati pasirani paradajz, supu, pelat i vodu. Ostaviti da provri, zatim kuvati na tihoj vatri 15-20 minuta dok povrće ne omekša. Ubaciti pastu i ćuftice u supu. Kuvati prema uputstvu na pakovanju paste (dok ne bude al dente).
Začiniti supu po ukusu, dodati još vode ako želite ređu konzistenciju, pa poslužiti posutu parmezanom i seckanim peršunom.