Stavite vodu sa malo soli da proključa, pa obarite pastu prema uputstvu sa pakovanja do al dente faze. U međuvremenu, pripremite povrće.
Grašak šećerac očistite tako što ćete mu odseći vrhove i ukloniti bočne niti. Ukoliko koristite špargle, odstranite deblji deo drške i isecite ih na komade dužine oko 6 cm.
Zagrejte malo ulja u tiganju i kratko propržite grašak dok ne počne da dobija blago braonkaste pege. Sklonite sa vatre, posolite i pobiberite po ukusu. U isti tiganj dodajte pinjole i lagano ih tostirajte dok ne porumene, zatim ih ostavite po strani.
Skuvanu pastu procedite, dodajte malo maslinovog ulja i pomešajte sa graškom i pinjolima. Dodajte narendani parmezan, iscepkanu buratu, crveni luk i iskidani bosiljak, pa sve lagano sjedinite.
Za dresing, u manjoj tegli pomešajte maslinovo ulje, grčki jogurt, limunovu koru i sok, senf, beli luk, sirup, so i biber. Dobro zatvorite i promućkajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Prelijte pripremljenu salatu dresingom, lagano promešajte i servirajte.