U većoj šerpi zagrejati ulje pa dobro izdinstati luk dok ne postane staklast (do 20 minuta).
Dodati meso i dinstati sve zajedno dok meso ne promeni boju. Ubaciti začine (so, biber, dimljenu papriku, slatku papriku i ljutu papriku) pa kratko prodinstati i odmah potom dodati vodu, pasirani paradajz i lovorov list.
Sačekati da smesa proključa pa je ostaviti da se kuva, dva sata, uz povremeno mešanje, polu-poklopljeno.
Pred kraj kuvanja, nekih 15 minuta, dodati čokoladu i mleveni kim pa začiniti dodatno prema ukusu.
Kada dodate poslednje začine u perkelt, na šporet stavite šerpu sa solju da proključa. Kada je voda proključala u manjoj posudi umutite žicom ili viljuškom brašno, so, jaje i vodu. Dobićete ređe testo sa kojim treba raditi brzo kako ne bi postalo žilavo. Iznad ključale vode u jednoj ruci držite cediljku, sa rupicama na dnu, a drugom rukom izlite testo u cediljku. I dalje držeći jednom rukom cediljku, drugom rukom odložite posudu u kojoj je bilo testo i uzmite plastičnu spatulu za testo kojom ćete povlačiti po dnu cediljke kako bi kroz rupice ispadalo testo u ključalu vodu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smesu.
Testo treba da se kuva maksimum 2 minuta uz lagano okretanje, pa ga šupljikavom kutlačom izvadite iz vode i poslužite u tanjire. Prelijte sa perkeltom i pospite grilovanom slaninom koju ste sitno iseckali ili izdrobili pa poslužite.