Zamesite glatko testo od svih sastojaka, koristeći žumance, a belance ostavite za premaz. Pokrijte testo krpom i ostavite da naraste 1–2 sata.
U međuvremenu tostirajte susam na suvom tiganju dok ne postane zlatast. U istom tiganju propržite slaninu dok ne postane hrskava, zatim je usitnite.
U činiji pomešajte krem sir, pavlaku, kikiriki, mladi luk, tostirani susam i slaninu. Ostavite fil sa strane.
Nadošlo testo premesite i podelite na kuglice od po 45 g. Oblikujte ih u duge trake (oko 60 cm) i pažljivo ih spiralno uvijajte oko metalnih kalupa za šam rolnice, počevši od donjeg dela.
Rernu zagrejte na 200 °C. Rolnice složite na pleh sa papirom za pečenje i premažite ih belancetom. Po želji pospite semenkama.
Pecite 10–15 minuta dok ne dobiju lepu zlatastu boju. Ostavite ih da se prohlade, pažljivo izvadite kalupe i napunite ih pripremljenim filom.Za dekoraciju, u svaku rolnicu zabodite grančicu peršuna da podseća na šargarepu. Poslužite.