Go Back
buhtle s cokoladom

Buhtle sa čokoladom

Sastojci

  • 300 ml toplog mleka  Belkino
  • 1 kocka kvasca/kesica suvog kvasca
  • 100 g šećera u prahu
  • 650 g brašna (+/- 50 g)
  • 1 jaje
  • 100 g istopljenog putera 
  • 1 kesica vanilin šećer
  • 1 kora limuna

Fil

  • euro krem

  • U toplo mleko staviti kvasac, dve kašike šećera i dve kašike brašna. Izmešati i ostaviti na toplom da kvasac proradi. U veliku činiju sipati brašno, pa dodati nadošli kvasac, šećer, puter, jaje, vanil šećer i rendanu koricu limuna.
  • Umesiti fino testo koje se ne lepi. Ostaviti na toplom da se udvostruči. Potom od testa napraviti 16 kuglica, svaku malo spljoštiti, pa u sredinu staviti po kocku čokolade/kašiku krema, zatvoriti i formirati lopticu pa ređati u pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje (obim 26 cm).
  • Buhtle premazati sa malo istopljenog putera i peći na 160°C 40 minuta.  Gotove buhtle prekriti krpom i ostaviti da se prohlade.