Go Back

Cheesecake

Sastojci

Za podlogu

  • 300 g mlevenog keksa
  • 125 g putera
  • 100 ml soka od ceđene pomorandže

Beli deo

Voćni deo

  • 400 g crvenog voća
  • 6 kašika šećera
  • 2 kesice želatina
  • 10 kašika vode

  • Tri želatina sipati u tri odvojene male posude pa svakom dodati po 5 kašika vode, promešati i ostaviti da stoji.
  • Voće sipati u šerpu zajedno sa šećerom i vodom pa kuvati 10 minuta. Nakon toga, procediti voće i sok ostaviti sa strane. Deo sa voćem vratiti u šerpu pa dodati jedan nabubreli želatin i mešati kako bi se on istopio. Sipati voće u okrugli pleh koji je manjih dimenzija od kalupa za tortu i ostaviti na hladnom da se prohladi pa ga staviti u zamrzivač da se skroz stegne.
  • Sitan sir umutiti sa šećerom u prahu, pa dodati neumućenu slatku pavlaku i mutiti sve zajedno dok se ne dobije čvrst krem. Zagrejati drugi želatin koji je nabubreo, toliko da postane tečan i topao pa dodati u krem sa sirom i nastaviti mućenje. 
  • Puter istopiti pa dodati mlevenoj plazmi zajedno sa sokom. Izmešati pa utisnuti u okrugli kalup.  Izvaditi žele od voća, odvojiti od ivica sa tankim nožem da ostane u komadu i da se dobije  disk. Sipati 1/3 fila od sira preko podloge pa staviti disk od voća. Preko toga sipati ostatak fila i poravnati. Ostaviti na hladnom. Zagrejati sok koji je proceđen ranije, pa mu dodati želatin i mešati dok se ne istopi. Ostaviti da se malo prohladi čisto da ne bude vreo, pa lagano sipati preko belog fila. 
  • Ostaviti preko noći da se ohladi.