Go Back

Cheesecake sa kajsijama

Sastojci

  • 200 g mlevenog keksa
  • 50 g mlevenih badema
  • 25 g maslaca, sobne temperature
  • 80 ml mleka Belkino
  • 100 ml slatke pavlake
  • 200 g bele čokolade
  • 1 kremfix
  • 300 g krem sira
  • 50 g kisele pavlake Belkino
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 5 svežih kajsija
  • 1 preliv za kolač
  • 2 kašike šećera

  • Napraviti koru tako što ćete pomešati keks, bademe, maslac i mleko u jednoj posudi pa prstima utisnuti i oblikovati u kalup, na dno i na ivice.
  • Pripremite fil počevši od bele čokolade, tako što ćete zagrejati slatku pavlaku u manjoj šerpici tik pred ključanje, skinite je sa vatre i u nju stavite čokoladu iseckanu na kockice. Promešajte i ostavite par minuta da se otopi. U drugoj većoj posudi umutite mikserom krem sir, pavlaku i vanilu, pa dodajte kremfiks u smesu. Izlijte čokoladu i dobro sve sjedinite. Iseckajte na male kockice 3 sveže kajsije i ubacite ih u smesu, pa ih spatulom sjedinite sa filom.
  • Izlijte smesu u kalup sa keksom i ostavite u frižideru da se hladi sat, dva. Nakon toga pripremite preliv za kolač po uputstvu sa kesice. Iseckajte jednu kajsiju, u međuvremenu dok se smesa hladi, i poređajte na tortu. Izlijte smesu kada se prohladila i počela da želira.
  • Ostavite u frižideru preko noći ili makar 4 sata da se dobro stegne.