Go Back
Carska pita

Carska pita

Sastojci

  • 2 jaja
  • 1 čaša jogurta Belkino
  • 1 čaša kisele vode
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša belog brašna
  • 2 čaše kukuruznog brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 kašičice soli (ili po ukusu)
  • 225 g grčkog sira Belkino, iseckanog na kockice
  • 150 g crvene slatke paprike iseckane na kockice
  • 100 g kornišona iseckanih na kockice

  • Umutiti jaja pa dodati tečne sastojke i dobro sjediniti masu. Dodati suve sastojke i sve dobro pomešati. Ubaciti grčki sir, papriku, kornišone, pa spatulom promešati kako bi se sastojci ravnomerno rasporedili. Dobijenu smesu izlijte u pleh, mi smo koristili dva manja vatrostalna keramička pekača dimenzija 14x21cm dubine 4,5 cm.
  • Pecite u rerni na 180°C dok ne primetite da pita od gore menja boju i polako se odvaja od ivica pekača (nekih 30 minuta u zavisnosti od dubine vaše tepsije). Služite uz jogurt.