Go Back

Čoko kuglof

Sastojci

  • 5 jaja
  • 180 g šećera
  • 100 ml mlakog mleka Belkino
  • 100 ml ulja
  • 1 kesica vanil šećer
  • 200 g brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • korica limuna
  • 1/2 praška za pecivo

Glazura

  • Odvojiti belanca od žumanaca. Mutiti belanca dok ne postanu čvrsta. Pored mutiti žumanca sa šećerom, mlekom, uljem, vanil šećerom, korom limuna, brašnom i praškom za pecivo. Umešati prvo jednu kašiku belanaca u smesu sa žumancima pa onda sve izmešati laganim pokretima. Odvojiti jednu trećinu smese pa u nju dodati kakao i izmešati špatulom lagano.
  • Kalup za kuglof premazati i pobrašnjaviti pa sipati polovinu žute smese, zatim ceo čokoladni deo, prošarati malo kašikom pa sipati ostatak žute smese. Peći na 180°C između 30 i 40 minuta. Ostaviti da se ohladi pa ga preliti glazurom. 

Glazura

  • Ulje, mleko i čokoladu zagrejati i izmešati da se dobije homogena čokoladna glazura.