Go Back

Domaće tortilje sa tunjevinom

Sastojci

Za tortilje

  • 450 g brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 90 g margarina
  • 250 ml mlake vode

Namaz za tortilje

  • kisele pavlake Belkino
  • susam prženi
  • kukuruz šećerac
  • sremuš svež ili mladi crni luk
  • zelena salata 
  • tunjevina u komadu

Tortilje

  • U činiju sa mlakom vodom dodati otopljen margarin. U brašno dodati so i prašak za pecivo pa promešati. Pola količine brašna dodati u činiju i mešati par minuta varjačom, dodati još polovinu preostalog brašna i mešati varjačom par minuta. Dodati ostatak brašna i izmesiti testo rukom još dva tri minuta, pokriti i ostaviti da odmori 10 minuta. 
  • Nakon 10 minuta testo podeliti na 8 delova. Oklagijom napraviti tortilje veličine tiganja. Tiganj ugrejati do skoro najjače temperature i peći tortilje na malo masnoće. 

Namaz za tortilje

  • Isecite sremuš sitno i sjedinite ga sa pavlakom, susamom i kukuruzom (količina po želji). Namažite tortilju premazom, dodajte tunjevinu i zelenu salatu, pa uvijte.