Go Back

Gibanica sa sirom

Sastojci

  • Umutiti jaja sa malo soli pa dodati sve ostale sastojke, muteći između svakog dodavanja pa odložiti sa strane smesu. Premazivati svaku koru smesom, tako što ćete je nakon svakog premazivanja preklopiti po dužini na pola, ponavljati premazivanje i preklapanje dok ne dođete do širine kore koja će odgovarati visini vašeg kalupa u kojem ćete je peći (mi smo koristili kalup za tortu prečnika 15-18 cm).
  • Dobijenu koru urolajte i ostavite po strani na tanjiru, pa nastavite sa preklapanjem i filovanjem ostatka kora koje ćete rolovati oko prethodnog zamotuljka dok ne potrošite sve kore. Na dno kalupa staviti dve kore koje ste dobro premazali filom takođe i ušuškati ih samo na dno, savijajući ivice da ne idu sa strane, već da samo formiraju bazu na dnu.
  • U kalup smestiti namotane kore i preliti ih ostatkom smese pa posuti susamom. Peći u rerni na 200 stepeni nekih 50 minuta, kontrolišući da vrh ne zagori.