Go Back

Hrskava piletina

Sastojci

Piletina

  • 500 g pilećeg filea
  • 250 ml jogurta Belkino
  • 50 ml ulja
  • 250 g Corn flakes
  • 150 g brašno
  • 4 jajeta
  • so
  • biber
  • začini po želji, predlog: paprika i korijander
  • ulje/mast za prženje

Prženi pirinač

  • 200 g pirinča dugog zrna
  • 1 čen belog luka
  • 1 glavica crnog luka, manja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber

  • Meso iseći na tanke šnicle, posoliti sa obe strane pa ubaciti u činiju zajedno sa jogurtom i uljem. Izmešati dobro, dodati biber, još malo soli i ostaviti u frižideru preko noći ili na par sati.
  • Ovo će učiniti da meso bude sočno, mekano i preukusno. U jednoj činiji izmešati jaja sa malo soli, u drugu sipati brašno, a u treću izmrvljen kornfleks sa dodatim začinima. U tiganj sipati masnoću po želji, visine otprilike 1,5 cm. Ugrejati dobro pa smanjiti vatru da ne gori.
  • Meso vaditi iz marinade, skinuti višak, uvaljati u brašno, jaja pa u kornfleks. Pritisnuti dobro kako bi se što više kornfleksa zalepilo za njega. Pržiti u tiganju po par minuta sa svake strane.
  • Pirinač skuvati. Na jednu količinu pirinča 3 količine vode, i malo soli. U tiganju na maslinovom ulju ispržiti crni i beli luk, posoliti, pa kad se karamelizuje dodati oceđen pirinač i pržiti 7-8 minuta, mešajući sve vreme.