Go Back

Kinder Milchschnitte sa jagodama

Sastojci

Biskvit

  • 5 jaja
  • 5 kašika glatkog brašna
  • 1 kašika vanilin šećera
  • 2 kašike kakao praha
  • 1/2 kašike praška za pecivo
  • 5 kašika šećera

Fil

  • 350 ml slatke pavlake
  • 1 kesica šlag fixa
  • 2 kašike meda
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 300 g svežih jagoda, iseckanih

  • Razdvojite belanca od žumanaca i posebno umutite sneg od belanaca i žumanaca sa šećerom. U smesu sa žumancima i šećerom dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i umutiti glatku ujednačenu masu.
  • Nakon toga polako dodati jednu trećinu snega od belanaca pa mešati, dodati polako i ostatak belanaca uz lagano mešanje dok se ne dobije ujednačena masa. Izliti na peki papir koji ste stavili na tepsiju i peći na 180 stepeni od 10 do 15 minuta.
  • Možete proveriti čačkalicom da li je kora pečena.  Kada se kora prohladi rasecite je na pola.
  • Umutite slatku pavlaku i šlag fix, dodajte med i vanilin šećer i na kraju polako umešajte seckane jagode. Namažite jednu koru filom, postavite drugu odozgo i ostavite da se ohladi u frižideru. Secite oblike po želji i uživajte u ovoj laganoj poslastici.