Nazad

Knedle sa šljivama - gomboce

Sastojci

  • 1 kg krompira
  • 250 g brašna
  • 1 dl ulja
  • 300 g prezli
  • 600 g šljiva
  • 200 g šećera
  • 1 kockica maslaca
  • 1 jaje
  • so

  • Krompr oljuštiti, iseckati i skuvati. U skuvan krompir ubaciti so i maslac i umutiti. Ubaciti jedno sveže jaje i umutiti. Brašno dodavati po malo i mutiti, smesa će biti mekana i lepljiva. Ruke nauljiti i uzimati po malo testa i uvaljati šljivu.
  • Testo možete vaditi kašikom kako bi knedle bile iste velicine. Knedle kuvajte u proključaloj vodi oko desetak minuta. Knedla je kuvana par minuta kada ispliva na povrsinu šerpe. U tiganju na ulju propržite prezle na laganoj vatri dok ne porumene. U prezle dodajte šećer, i svaku knedlu uvaljajte. Po želji možete naknadno dodati šećer na knedle.