Obariti oljušteni krompir i potom ga dobro ocediti. Ispasirati ga pa dodati mleko, maslac i začine. Kad ste sve sjedinili dodajte žumance i polako počnite sa dodavanjem brašna. Kada dobijete koliko toliko smesu koja se ne lepi za ruke, zamesite testo rukama sa još malo brašna , samo pazite da ne dodate više od 100g.
Urolajte konačno testo u valjak pa secite komadiće težine od 60-65g i prstima ih oblikujte u tortilju, pa unutra ubacite štapić kačkavalja (veličine pomfrita) koji ste umotali u 3 slajsa kobasice.
Oblikujte smesu oko punjenja, zarolajte je preko malo brašna da se lepo oblikuje uvaljak i potom je možete odložiti u frižider na sat dva da se stegne ili odmah peći. Krokete uvaljajte prvo u umućeno jaje, potom u prezle i pecite u manjoj šerpi u vrelom ulju (gledajte da ulje dođe do polovine kroketa).
Po jednoj strani je dovoljno peći do pola minuta. Od ove smese ćete dobiti oko 10-12 kroketa.