Go Back

Lenja pita sa višnjama

Sastojci

  • 400 g brašna
  • 200 g šećera
  • 250 g omekšalog putera
  • 2 jaja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 500 g smrznutih višanja
  • 4 kašike kristal šećera
  • 1 kašika skroba

  • U brašno ubacite sve sastojke osim jaja. Mesite puter sa suvim sastojcima dok se sasvim ne povežu. Dodajte jaja i umesite testo. Podelite na dva dela i ostavite na 1h vremena u frižideru. 
  • Razvaljajte  testo na dimenzije tepsije koju ste obložili papirom ili podmazali. Na donju koru sipajte višnje pa ih ravnomerno pošećerite i pospite skrobom.
  • Poklopite ih drugim delom razvaljanog testa, izbockajte ga odozgo da pustite paru da prođe i pecite na 180°C dok ne porumeni. Služite na sobnoj temperaturi.