Pomešati suve sastojke u posudi (brašno, prašak za pecivo, mlevene bademe, mleveni rogač, šećer i krupno naseckane bademe ili u listiću).
U drugoj posudi umutite jaja, jogurt, ulje i narendanu koru od dve mandarine. Iscedite sok od jedne mandarine i ostavite ga po strani (ako želite možete dodati malo soka i u smesu, samo povećajte količinu brašna).
Pomešajte spatulom suve i mokre sastojke, trebalo bi da dobijete gustu smesu, koja se kašikom može lepo puniti u kalupe. Pripremite kalup u koji ste stavili papirne korpice i izlijte smesu do 3/4 kapaciteta korpice.
Pecite na 180°C nekih 15 minuta, dok ne primetite da su mafini po sredini pukli ili se izdigli. Proverite ubadanjem čačkalice da li su pečeni iznutra.
Pomešajte sok od jedne mandarine sa šećerom u prahu dok ne dobijete beličastu smesu, dodavanjem do 100g šećera u prahu malo po malo. Prelite sa ovim sirupom mafine i služite.