Go Back

Nasuvo sa krompirom

Sastojci

  • 400 g brašna
  • 200 ml mlake vode
  • 1 kašičica soli
  • 500 g krompira
  • 1 glavica crnog luka, veća
  • 2-3 kašike slatke crvene mlevene paprike
  • 1 kašičica ljute gruvane paprike
  • malo ulja
  • začin po izboru, peršun ili majčina dušica za dekoraciju

  • Obariti ceo krompir u ljusci pa ga ostaviti da se prohladi. Umesiti testo od brašna, mlake vode i soli pa ga oklagijom istanjiti do 3 mm debljine. Iseći testo na tračice otprilike 1 cm širine i do 10 cm dužine. Bariti ih u većoj šerpi ključale vode dok ne isplivaju na površinu (par minuta).
  • Krompir oljuštiti i iseći na kockice. Luk iseckati takođe na kockice pa ga na malo ulja u širem tiganju prodinstati dok ne postane staklast, potom dodati krompir i začine i prodinstati kratko sve zajedno dok se ne sjedine sastojci pa dodati konačno i testo i sve dobro izmešati.