Go Back

Čokoladni sufle

Sastojci

  • 60 g maslaca
  • 115 g čokolade, naseckane
  • 3 jajeta
  • 1 kašika vanila ekstrakta
  • 30 g šećera
  • maslac za posudice
  • 1 kašičica šećer

  • Najpre, posude za sufle premažite maslacem i pospite šećerom (po dnu i ivicama). Potom, 115g iseckane čokolade i 60g maslaca otopite na pari i ostavite da se smesa prohladi, pa ubacite 3 žumanca i prstohvat soli.
  • Umutite belanca sa malo soli dok ne zapene, pa dodajte 30g šećera i mutite dok ne postanu čvrsta. Umućena belanca dodajte malo po malo u istopljenu čokoladu i dobro sjedinite. Smesu stavite u špric i napunite posudice smesom.
  • Pecite u rerni na 180 stepeni 25 minuta.