Go Back

Pileći ražnjići sa povrćem

Sastojci

  • 500 g pilećeg filea
  • 2 crvene paprike babura ili šilja
  • 1 tikvica
  • 1 glavica crvenog luka, srednja

Marinada

  • 1 kašika meda
  • 1 kašičica dimljene slatke paprike
  • 1 čen pasiranog belog luka
  • 1/2 soka od limuna
  • ulje
  • so
  • biber

Za umak od fete

Predlog za služenje

  • tortilja
  • sveže salate
  • masline

  • Umak pripremite tako što ćete pomešati sve sastojke u jednoj posudi i ostaviti u frižideru do služenja. 
  • Meso i povrće naseckajte na kockice. Ubacite ih u jednu činiju i dodajte im sve sastojke za marinadu. Dobro promešajte i ostavite pokriveno u frižideru 30 minuta ili duže. 
  • Ako koristite drvene štapiće, potopite ih u vodu na nekoliko minuta.
  • Ređajte na njih povrće i meso redosledom koji vam se dopada. Pecite ih na gril, običnom tiganju ili na roštilju.
  • Ovaj recept je idealan da se napravi dan ranije za veliko društvo. Takođe deca vam mogu pomoći da sastavite ražnjiće. Pecite ih 5 minuta sa obe strane. Da biste proverili da li je meso pečeno isecite jedno parče pa vidite da li je sredina skuvana.