Go Back

Pita sa bademima i breskvama

Sastojci

Testo

  • 80 g šećera
  • 140 g putera
  • 1 jaje
  • rendana kora limuna
  • 250 g brašna

Franžipan od badema

  • 180 g putera
  • 180 g smeđeg šećera
  • 3 jaja
  • korica od limuna i pomorandže
  • 180 g mlevenih badema
  • 40 g brašna

I još

  • 3 breskve
  • 50 g seckanih badema

Glazura

  • 50 g šećera u prahu
  • 1 kašika soka od limuna

  • Umesiti glatko testo od navedenih sastojaka pa razvući i prebaciti u četvrtast pleh. Peći samo testo nekih 15 minuta na 180 stepeni.
  • Za franžipan sjediniti sve sastojke, raširiti ga preko testa, poređati breskve i seckan badem i peći 30 minuta na 160 stepeni.  Kada se prohladi, iseći na kocke i preliti sa malo glazure.