Go Back

Pita sa jabukama

Sastojci

Fil

  • 125 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 1.5 dl vode
  • 250 g šećera
  • 6 jabuka
  • cimet

Kora

  • 450 g brašna T-500
  • 200 g putera
  • 6 kašika hladne vode

  • Prvo umesite kore, jer one moraju biti u frižideru bar dva sata, pre nego što počnete sa pripremom pite. Možete ih napraviti i veče pre. Poseban ukus piti daje fil. Fil pripremate tako što otopite puter na srednjoj jačini, dodate brašno i sve vreme mešate.
  • Tako pripremljenoj smesi dodajte rashlađenu vodu uz konstantno mešanje. Fil je gotov za oko 5 minuta. Potom, isecite jabuke i pomešajte ih sa cimetom i filom.
  • Rasteglite koru, ubacite u činiju za pečenje i fil sipajte odgore. Drugu koru rasteglite, isecite na štangle i poređajte odgore. Pitu pecite na 200 stepeni oko 25 minuta, dok ne porumeni. Služite je prohlađenu.